Recept; Wentelteefjes van eierkoeken

13 oktober 2020
Wentelteefjes van eierkoeken - Renske van Buren

Soms ontstaan bepaalde recepten gewoon zonder er van te voren een echt plan voor te hebben, zo ook het recept voor deze wentelteefjes van eierkoeken.

Het ontstond doordat we waren vergeten dat we nog eierkoeken hadden liggen. Ze lagen verstopte achterin een kastje en inmiddels helemaal uitgedroogd. Bert wilde ze eigenlijk weggooien, want jak droge eierkoeken, moet er niet aan denken!
Maar toen bedacht ik me dat we met droog brood altijd wentelteefjes maken, dus waarom niet met eierkoeken. De rest geschiedde… en LEKKER dat het was!

Ik heb trouwens weer een positief punt van het thuiswerken gevonden; altijd een handmodel in de buurt! Met dank aan Bert, dankjewel schat <3

Dit heb je nodig

voor de wentelteefjes

  • 8 (vergeten en uitgedroogde) mini eierkoeken
  • 2 eieren
  • 100-150 ml melk (naar keuze)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el rietsuiker

voor de topping (optioneel)

  • poedersuiker
  • verse of bevroren frambozen en blauwe bessen

Bereiding

  • Meng de melk, eieren, kaneelpoeder en suiker in een ovenschaal
  • Verwarm een grote koekenpan op middelmatig vuur en smelt er een blokje boter in
  • Laat de eierkoeken in het mengsel weken. Zorg dat ze doordrenkt zijn van het mengsel maar dat ze niet te nat worden.
  • Bak in de koekenpan aan beide zijden tot ze mooi goud bruin worden, dit duurt een minuut of 3-4 per kant.
  • Dien op en maak ze af met de frambozen, blauwe bessen en wat poedersuiker.

Zo simpel is het.. heb jij weer een idee om je lief te verrassen komend weekend 😉

Heb jij deze wentelteefjes van eierkoeken gemaakt? Maak er een foto van en deel hem met de #renskevanburennl of tag me op Facebook of IG. Je kan me natuurlijk ook een persoonlijk berichtje sturen! Vind ik heel leuk om te zien!

Liefs! Renske

P.S. Tipje van mij! Ik kocht het mooie linnen servet en schort bij de Söstrene Grene

    Leave a comment